Göklerden İnen (Theo)

GM - Dimensio
Game Master
Game Master

16 Oct 2024, 16:43

İzin almanla birlikte kitapları yavaşça önüne çekiyor ve önce arka kapaklarını incelemeye başlıyorsun. Kitapların arka kapaklarında herhangi bir harf, sayı veya ibare yer almamasının yanı sıra, dokularının dahi aynı olması karşısında arka kapaklardan elde edebileceğin bir şey olmadığını fark edebiliyorsun. Kitapların ilk sayfalarına baktığında ise, her birinin ilk sayfasında kitapların isimlerinin yazdığını görüyorsun. Normal şartlar altında kitabı yazan veya derleyen birilerinin ismini görmeyi beklediğin bu sayfada, sadece kitabın isminin yazılı olması aklına takılan bir husus oluyor. Bu hususu kafana not edip “Ezilen Lale” isimli kitabı eline almanın ardından, hızlıca kitabın sayfalarını çevirmeye başlıyorsun. Bu noktada herhangi bir hızlı okuma yeteneğine sahip olmadığın gerçeği ile yüzleşmekle birlikte, kitapta geçen birkaç paragrafı okuduğunda hüzünlü bir aşk hikayesinden bahsediliyor olabileceği sonucunu çıkarıyorsun. Bununla birlikte, hikayenin baş kahramanı “Anna” isimli kadının sarı saçlarına ne kadar düşkün olduğuna ve saçlarını kestirdiği için 15 sayfalık bir anlatıma sahip buhranı nasıl göğüslediğine dair sıkıcı kısımlar zihninde yer buluyor.

Kitabı elinden bırakmanın ardından bakışlarını Janine’e çevirdiğinde, Janine’in sanki bir şeyler bulduğunu düşünür gibi gözlerine baktığını fark ediyorsun. En azından kitaplardaki gizem konusunda Janine’in ilgisini çekmiş olmanın lehine olan bir şey olduğunu düşünerek konuşmaya başladığında ise, Janine’in bakışlarının giderek bayıklaşmaya başladığını ve o az önce beliren hevesli parlamaların silindiğini fark ediyorsun. Söylediklerini hiç de ciddiye almıyor gibi görünen Janine’e verdiği süreden sonra son fikrini de dile getirmenin ardından Janine “Biliyor musun, bence hiçbir şey yapmayalım olur mu? Anladım ki uzmanlığın sadece saçmalamaktan ibaret!” diyor. Janine bu sözleri sarf ettiği sırada önündeki kitapları toplamaya başladığında ise, bir husus ansızın dikkatini çekiyor. Bakışlarını biraz daha keskinleştirmenle birlikte kitapların kapaklarına bir kez daha baktığında, kitap isimlerinde yer alan kelimelerin ilk harflerinde kullanılan fontun ince bir çizgi kadar ince olduğunu zihnin fısıldamaya başlıyor. Bir anda “Ezilen Lale” isimli kitaba elini atıp kitaba daha yakından baktığında “E” ve “L” harflerinin gerçekten bir kıl kadar daha ince olduğunu fark ediyorsun. Diğer kitaplara hızlıca baktığında, aynı durumun onlarda da olduğunu, ancak "Deşilen İfrit" isimli kitapta, diğerlerinden farklı olarak "Deş" ve "İfr" harflerinde benzer durumun olduğunu görebiliyorsun.
Bu hesaba atılan özel mesajlar kontrol edilmemektedir.
Theo

21 Oct 2024, 20:52

Kitaplara erişim izni almam ile birlikte hemen işe koyuldum. İlk olarak hızlıca kitapların ilk birkaç sayfasını kurcaladığım zaman iç sayfalarında sadece kitapların isimlerinin yazıldığını gördüm. Kitapların yazarı ilginç bir şekilde kendini göstermek istemediği için şaşırdım. Belki bir kitap böyle olsa çok dikkat etmezdim ama hepsi böyleydi. Bu kesinlikle şüphe uyandırıcı. Kimliği belirsiz yazarı merak etmeye başladım. Acaba neden böyle kitaplar yazıp piyasaya sürdü? Kitapların içinden rastgele birini elime alıp biraz kurcaladıktan sonra hızlı okuma yeteneğine sahip olmadığımı anladım. Ayrıca 15 sayfa boyunca bir kızın sarı saçlarını kestirmesini okumak da içimi şişirdi. Ne yapalım Anna hayat bazen zor olabiliyor.

Anna ile vedalaştıktan sonra ilgisini sonunda çekmeye başardığım Janine'ye dahiyane planımdan bahsettim ama ne yazık ki ondan beklediğim cevabı alamadım. İlerlemek için kitaplara zarar verecek cesareti ve kararlılığı olmaması beni üzdü ama onu istemediği bir şeye zorlayarak aramızı bozmak istemiyorum. Hem zaten artık kafasına bir düşünce ektiğim için kazanan benim. Kitaplarda gerçekten bir şifre bile olsa bu saatten sonra onu bulabileceğini düşünmüyorum. Artık aklının bir köşesinde başka bir çözüm yolu var. Eninde sonunda o yola başvurmaktan başka seçeneği kalmayacak.

Janine mızıkçılık yapıp kitapları toplamaya başladığı zaman kitabın kapağı dikkatimi çekti. Kapaklarda kullanılan font dikkatimi çekti. Fark ettiğim şeyi test etmek için başka bir kitaba baktığımda bu durumun onda da olduğunu gördüm. Bu noktada "Bir saniye galiba bir şey fark ettim ama merak etme kitaplarına zarar vermeyeceğim." diyerek öncelikle yeni arkadaşımın kitapları toplamasını durdurmaya çalışacağım. Eğer başarılı olursam hızlıca diğer kitapları da kontrol ederek onlardaki değişikliğin ne olduğunu anlamaya çalışacağım. Eğer şifreli mesajın ne olduğunu bulabilirsem tek kişilik hazine avına başlayabilir veya yeni arkadaşım ile ilişkimi pekiştirebilirim.
Image
Karakter
KÜNYE
İsim: Theo
Boy: 1.80
Kilo: 80
Sınıflar: Elemantalist – Defansif- Toplayıcı
Mevcut GP/AGP/İGP: 0/5/90
Mevcut Para: 7000

Güç: 4
Dayanıklılık: 4
Çeviklik: 4
İrade: 6
Zeka: 8

Aludir Statları
Görü: 3
Hakimiyet: 3
Mevcudiyet: 6

Karakterin Üzerinde Bulunan Ekipmanlar/Eşyalar
İblis
Image
KÜNYE
İsim: Ghozza
Boy: 1.20
Kilo: 20
Tür: Ruhani
Seviye: Razguk

Varlık: 3
Güç: 2
Dayanıklılık: 3
Çeviklik: 3
Arun: 7
Duren: 7
İrade: 5

YETENEKLER
Dehşetin Gülüşü

TEKNİKLER

İBLİSİN ÜZERİNDE TAŞIDIĞI EKİPMANLAR/EŞYALAR

Image
GM - Dimensio
Game Master
Game Master

24 Oct 2024, 17:09

Janine’in kitapları toplamak üzere olduğu esnada, bir anda söze girmenle onun duraksamasını sağlıyorsun. Janine pek de inanmamış bir şekilde bakışlarını sana dikmiş olsa bile, yine de kitapları toplamayı bırakıyor. Bu sayede kitapları bir kez daha yakınına aldığında, gerçekten de kitap isimlerinin ilk harflerindeki ince font farkı dikkatini çekiyor. Bu font farkına bir numara vermen gerekirse, kullanılan fontun büyüklüğünün 10 olduğu varsaydığında, ilk harflerin 9,8 boyutunda olabileceğini düşünüyorsun. Bununla birlikte masanın üzerinde duran boş bir kağıdı alıyor ve hemen yanındaki kalemi de kavrayarak kitapların isimlerini alt alta yazmaya başlıyorsun. Hemen ardından ise değişik fontlardaki harfleri alt alta yazarak önündeki kağıda baktığında, ortaya çıkan harflerin şunlar olduğunu görüyorsun;

L - K
A - M
S - İ
D - İ
E - L
E - K
DEŞ - İFR

Elinde tuttuğun kağıda yazdığın harflere bakmaya başladığın sırada, Janine de oturur bir pozisyonda durmaya devam etse bile, bir yandan ne yaptığını anlamak için bir yandan da kağıda yazdıklarına karşı duyduğu merakla, boynunu olabildiğince yukarı doğru uzatarak kağıda bakmaya çalışıyor. Janine bir an için göğüs dekolteli bir kadının çatalını dikizlemeye çalışır gibi görünse bile gözüne, istemsizce karşına çıkan bu harflere duyduğun ilgi, şimdilik Janine üzerinde çevireceğin eğlencelik geyiklerini ertelemen gerektiğini söylüyor.
Theo

30 Oct 2024, 20:34

Son anda yaptığım çıkışla oyuncaklarını toplayıp uzaklaşmak üzere olan yeni arkadaşımı durdurmayı başardım. Az önce olanlardan sonra bana olan inancını kaybetse de merakı veya çaresizliği yüzünden bana bir şans daha vermeyi kabul etti. Kitaplara önüme alıp az önce fark ettiğim punto farklılığına iyice göz attıktan sonra diğer kitaplarda da benzer bir farklılık olduğunu gördüm. Bariz bir şekilde bazı harfler diğerlerinden daha küçük puntoyla yazılmışlardı. Masadaki boş bir kağıda gördüğüm farklı puntolu harfleri yazdıktan sonra elime kabaca çözülmesi gereken bir bulmaca geçti. Bu bulmacayı kendime saklamak istesem de Janine meraklı bir şekilde şekilden şekile girerek ne yaptığımı çözmeye çalıştığı için istemsiz bir şekilde oyuna onu da davet etmek zorunda kaldım.

Aramızda ki son güven kırıntılarını kitapları ateşe atmayı teklif ederek yaktığım için daha ılımlı bir şekilde kendime tutup dalga geçmeden "Bana kalırsa bu harfler ile bir şeyler yapmamız gerekiyor." dedikten sonra kağıdı ona uzatacağım. Biraz bekledikten sonra "Buralarda hiç kale tarzı yapılar var mı? Bu harfler ile anlamlı aklıma gelen "Kale" ve "Deşifre" kelimeleri var ama diğer harfleri tam olarak bir yere oturtamadım." diyeceğim. Belki de yanlış yoldayım bilmiyorum ama hiç değilse bombanın fitilini ateşledim.
Image
Karakter
KÜNYE

Aludir Statları

İblis
Image
KÜNYE

YETENEKLER
Dehşetin Gülüşü

TEKNİKLER

Image
GM - Dimensio
Game Master
Game Master

04 Nov 2024, 17:06

Harflerle ilgili bir şeyler yapmanız gerektiğine dair cümlelerinle birlikte, Janine merakı daha da artmış bir şekilde masaya yaklaşıyor ve kağıda yazdığın kağıtları incelemeye başlıyor. Kağıdı ona uzatmanla birlikte, Janine büyük bir maceraya atılmış gibi ortaya koyduğu merakıyla kağıdı kapıyor ve harflere bakarken gözlerini kısıp açmaya başlıyor. Bu aşamada tekrar söze girmenle birlikte, Janine’in kulakları sende olsa bile, odağının harflerde olduğunu anlayabiliyorsun. Sözlerin sonlandığında yüzündeki ifade hala değişmese bile, kafasını birkaç kez belli belirsiz sallayarak söylediklerini anladığını gösteren Janine, kağıdı hemen önüne koymasının ardından tekrar bakışlarını kitaplara çeviriyor. Janine bu kez kitap isimlerinin baş harflerine dikkatle baktıktan sonra bakışlarını sana çeviriyor ve “Görülmesi pek de kolay değilmiş, tebrikler.” diyor. Sesi içten gelmese bile, ayrıntıları görmeni sağlayan zekana Janine’den bir övgü geldiğini anlayabiliyorsun. Bu durum ise, pamuk ipliğine bağlı duran ilişkinizin bir kat sağlamlaşmasına olanak tanıyor.

Janine birkaç saniye daha sessizce kağıda bakmasının ardından, bakışlarını bir kez daha sana çevirdiğinde “Kale diyebileceğim bir yer yok açıkçası… Ve bana kalırsa burada “kale” kelimesinden fazlası var.” diyor. Bu sözlerinden sonra Janine kağıdı sana doğru uzatırken ilk önce “deş” şeklinde yazdığın yazıyı, daha sonra ise “ifr” olarak yazdığın yazıyı işaret ediyor ve “Buradan senin de düşündüğün gibi deşifre kelimesini çıkarmak mümkün. Yani bize bir şeyleri açığa çıkartmak için verilmiş harfler var.” diyor. Hemen ardından ise, iki sütun şeklinde yazdığın harfleri göstererek “Eğer ‘deş’ ile ‘ifr’ harflerini birleştirmemiz gerekiyorsa, solda yazdıkların ve sağda yazdıkların da ayrı kelimeler olmalı.” diyor. Janine bu aşamada her ne kadar mantık yürütmüş olsa da, bunun sonucu gelmeyen bir çabadan ibaret olduğunu sezebiliyorsun. Ancak bu açıklamalarla ister istemez odağın harflerden oluşan iki kelimeye yöneliyor. Tam bu esnada Janine bir kez daha lafa girerek “Deşifre kelimesini oluştururken sondaki ‘e’ harfini atlamışlar… Bu açıdan bakarsak da, sadece gerekli olan harfleri vermiş olmalılar.” diyor. Hemen ardından odağını bir kez daha kağıda veren Janine “Yani buradaki tüm harfleri kullanarak iki kelime oluşturmamız gerekiyor.” diyerek sözlerini tamamlıyor.

Janine’in bu açıklamalarından sonra, dikkatinin seninki kadar keskin olmadığını hissetsen bile, en azından bilmeceler konusunda seninle yarışabilir seviyede olduğunu anlayabiliyorsun. Bununla birlikte, Janine’in sözleriyle birlikte kağıda bir kez daha baktığında, sözlerinde haklı olabileceği ihtimali oldukça da kafana yatıyor. Dolayısıyla artık pamuk ipliğinden bir kat sağlam olan ilişkinizi daha sağlam bir boyuta ulaştırmak için Janine’den önce o iki kelimeyi bulman gerektiğini hissediyorsun.
Theo

07 Nov 2024, 20:58

Kartlarımı açık oynamam sayesinde ilişkimizin bir tık arttığını düşünüyorum. Bunun yanı sıra aklıma ilk gelen teorim anında çürütüldü. Civarda kale olmadığı için mecburen diğer harflere de odaklanmamız gerekecek. Sadık yardımcım ortaya yeni bir teori atarak diğer harflerden iki kelime oluşturmamız gerektiğini söyledi. Bu hem olumlu hem de olumsuz bir gelişme. Yeni arkadaşım karşısında kesin bir zafer kazanmak için bulmacayı ondan önce çözmem lazım.

Deşifre de ki e harfini fazladan eklediğimiz için geri kalan harflere de birkaç harf ekleyebiliriz. Ancak bu seferde elimdeki tüm harfleri kullanmak zorunda kalırsam işler çığırından çıkmaya başlıyor. Madencilik aklıma geldi ama harflerin tümünü kullanmadığım için doğruluğundan emin olamadım. Eğer tüm harfler önemli olmasaydı bu zahmete girmeyecekleri için bir şeyi kaçırıyorum ama ne emin değilim. Dilek gözüme çarpıyor ama dilek neden deşifre olsun ki? Deşifre olabilecek bir şey aramam lazım. Mesaj veya sembol olabilir aynı şekilde belki bir şey kilitli olabilir ama ne yazık ki net bir şey bulamıyorum. Bulduklarımı ortaya atarak hiç değilse çözümden az da olsa pay almaktan başka bir şansım kalmadı. Bu yüzden sakince kağıda bakarak "İki kelime yapmak çok zor. Mesaj veya sembol aklıma geldi veya belki kilitli olan bir şey de ortaya çıkmış olabilir. Aklına gelen bir şey var mı? Bunlar tanıdık geliyor mu?" diyeceğim.
Image
Karakter
KÜNYE

Aludir Statları

İblis
Image
KÜNYE

YETENEKLER
Dehşetin Gülüşü

TEKNİKLER

Image
GM - Dimensio
Game Master
Game Master

08 Nov 2024, 16:49

Janine ile birlikte kağıda bakarak düşüncelerini dile getirdiğinde, Janine’i tüm dikkatini kağıda vermiş bir şekilde görüyorsun. Gözleri her zamankinden daha büyük bir hale gelmiş ve yüzüne neredeyse tam bir şaşkınlık ifadesi düşmüş gibi görünen Janine’in seni duyup duymadığına bile tam olarak emin olamıyorsun. Tam bir konsantrasyon moduna girmiş gibi görünen Janine göz kapaklarını bile kıpırdatmadan ve nefes bile almadan yaklaşık 20 saniye boyunca kağıda bakıyor ve en sonunda, gözleri bir kat daha büyüdüğünde gözlerinin içinde bir ışık beliriyor! Janine bir anda hevesli bir şekilde kağıdı tam önüne doğru çekerek senin tüm görüş açını kısıtlamayı başardıktan sonra, kağıda bakarak ve gözlerindeki büyüklüğü korumadan gülümsemeye başlıyor. Bunun bir başarının eseri olduğu belli olan gülümsemeyle, Janine ile girdiğin anlık mücadelede geriye düştüğünü hissetmeye başlıyorsun. Janine yaklaşık 10 saniye kadar kağıdı eline alıp bakmasının ardından, onu bir anda buruşturmaya başladığında, bu kez yüzünde o galip tavrın mağrur belirtilerini görebiliyorsun.

Janine kağıdı bir top haline getirmesinden sonra iki eli arasında gezdirmeye başlarken, bir anda bakışlarını sana doğru çeviriyor ve gayet tınısız bir ses tonuyla “Belki de seni gözümde fazla büyüttüm. Böyle gereksiz hatalarım oluyor işte, ne yaparsın. Anahtarı sen bulmuş olabilirsin, ancak o kapıyı açan ben oldum!” diyor. Janine, başarısını hiç de seninle paylaşmak ister gibi bir görüntü çizmezken ve bakışlarını giderek küçümseyici bir kıvama getirirken “Şimdi senin şu isteğine gelelim… İblislerle uğraşan kişiler diyordun, onlardan ayrı düştüğünü falan…” diyor. Bu sözlerinden sonra elindeki kağıdı sağ avucunun içinde tutmaya başlayan Janine sırtını koltuğuna iyice yaslarken “Kimi arıyorsun bakalım? Belki ben de sana bir anahtar verme lütfuna girerim.” diyerek sözü sana bırakıyor. Ne var ki, bu yenilgi duygusunun şu anda hiç de hoşuna gitmediği muhtemelen yüzüne de yansıyor.
Theo

12 Nov 2024, 20:36

Bütün içtenliğimle yardım etmeme rağmen yeni arkadaşım bulmacayı çözdükten sonra bir anda eski haline geri döndü. Bana kuru bir teşekkürü bile çok görerek buruşturduğu kağıtla gözümün önünde oyun oynamaya başladı. Hala daha beni kovmadığına göre beni gönderdikten sonra çözdüğü şifre ile bir şeyler yapmayı planladığını düşünüyorum. Sonucu benimle paylaşmadığı için içten içe ne yapacağını merak ediyorum. Havari statüm çalkantıda olduğu için riskli şeyler yapmamam lazım ama kendimi durdurmak için çok ciddi bir çaba sarf etmem gerekiyor. Şu anda en azından şifrenin içeriğini öğrenmek bile beni tatmin etmeye yeterli olur.

Meraklı gözlerle buruşturduğu kağıda kaçamak bir bakış attıktan sonra "Aledesler ile buluşmak istiyorum." dedikten sonra bir es verip "Ama. Eğer minik bulmacamız için küçük bir yardıma ihtiyacın varsa bu buluşmayı birkaç saatliğine erteleyebilirim." diyeceğim. Eğer beni ret ederse bu sefer "Bari en azından içeriği hakkında biraz bilgi verir misin?" diye soracağım. Açıkçası ona katılmama izin vereceğini veya aynı şekilde bana bulmacanın içeriği hakkında bilgi vereceğini sanmıyorum ama dikkati Aledeslerden çekmek için kafasını karıştırmak istedim.
Image
Karakter
KÜNYE

Aludir Statları

İblis
Image
KÜNYE

YETENEKLER
Dehşetin Gülüşü

TEKNİKLER

Image
GM - Dimensio
Game Master
Game Master

14 Nov 2024, 15:01

Sözü sana bırakmış olan Janine, isteğin konusunda pek de hevesli olmadığını belli eden bir yüz ifadesiyle sana bakarken, Aledeslere ilişkin sözlerinle birlikte kaşlarının hafifçe yukarı kalkması dikkatinden kaçmıyor. Ancak konuyu Janine’in elinde buruşturmuş bir şekilde tuttuğu kağıda getirdiğinde, Janine tekrar o galip ifadesine bürünerek sana bir nevi küçümseyen bakışlar atıyor. Aslında bu bakışlar başlı başına Janine’in kağıtta yazanları seninle paylaşmayacağına delalet etse bile, yine de şansını zorlamayı seçerek sorunu yöneltiyorsun. Janine buruşturduğu kağıda göz ucuyla bakmasının ardından kağıdı avucunun içinde tutmaya devam ederek ellerini kapalı bir şekilde masaya koyuyor. Birkaç nefes boşluğu arasında göz bebeklerinin sürekli hareket etmesi, Janine’in bir şeyler düşündüğünü sana açıkça gösteriyor. Birkaç saniyelik sessizlikten sonra ise Janine hafifçe başını kaldırıp bakışlarını sana çeviriyor ve “Pek bilgi verme havasında değilim. Ama sana bir pay vermezsem kendimi rahatsız da hissedeceğim.” diyor. Yüzüne hafif memnuniyetsiz ve hafif kaygılı bir ifade takınan Janine sırtını bir kez daha sandalyesine doğru yaslarken “Şu Aledes mevzusu ilgimi çekti… Onları çoğu kişi bilmez. En azından bu isimle onları bilen sayısı pek sınırlıdır… O yüzden seninle bir anlaşma yapalım.” diyor. Bu sözlerinden sonra Janine bir süre daha bakışlarını üzerinde gezdirmesinden sonra buruşturduğu kağıdı yavaş ve dikkatli bir şekilde açarken “Birbirimize sorular soralım… Böylece adil bir takas yapmış oluruz. Ne dersin?” diyor.

Janine sözleri sırasında kağıdı tamamen açmış bir şekilde elinde tutup sana doğru sallamasının ardından “İlk soru hakkını almamın sanırım senin için de bir mahsuru yoktur.” dedikten sonra “Aledes olarak bahsettiğin kişilerin kimler olduğunu biliyor musun?” diyerek sorusunu soruyor.
Theo

18 Nov 2024, 20:29

Çok fazla umudum olmamasına rağmen işler hiç ummadığım kadarıyla iyi gitmeye başladı. Bu küçük soru cevap oyununu iyi kullanabilirsem istediğim bilgilere kolay ulaşabilirim. Oyun sırasında ister istemez ona da bilgi vermem gerekecek ama Gyugnal'dan aldığım kesin emir doğrultusunda karşımdaki hanımefendiyi memnun etmem lazım. Eğer benden bilgi istiyorsa ve bununla memnun olacaksa başka bir seçeneğim yok.

İlk sorunun ardından yeni arkadaşımın gözlerinin içine bakıp gülümseyerek "Kabaca biliyorum ama detaylara çok hakim değilim. İçlerinden birkaçını tanıyorum ama dediğim gibi çok hakim değilim." Şimdilik iyi gidiyorum. Karşımdaki nereden bakarsam bakıyım normal biri değil. Oyun sırasında yalan söylersem fark edebileceğinden şüpheleniyorum. Bu yüzden olabildiğince doğru bilgi vermek istiyorum. İlk soru kolay olduğu için çok zorlanmadım ama bu konuyu neden merak ettiğini anlamadım.

İlk cevabın ardından "Galiba artık sıra bende." dedikten sonra dikkatli bir şekilde kağıda bakarak "Bu kağıda neden bu kadar takıldın? Bulmacaları bende severim ama senin için durum farklı gibi hissediyorum." diyeceğim. İlk soru değiş tokuşundan sonra odağımı yavaş yavaş Aledes mevzusuna kaydırmayı düşünüyorum. Bu konuyu merak ettiğine göre benden çok daha fazla bilgili olduğunu düşünüyorum.
Image
Karakter
KÜNYE