Sayıların Mucizesi (Diniel - KGK)

Post Reply
Diniel
Aclanian Aludir
Aclanian Aludir

23 Aug 2024, 13:56

Uzun zamandan beri birileri paradan bahsedip duruyordu. Bense bunu Aludir üssünde her türlü ihtiyacım karşılandığı için neredeyse hiç kullanma gereği duymamıştım. Sürekli artıp duran bu sayılara karşı gerçekte ne işe yaradığını bilmiyordum bile. Ne kadar fazla olunca ne elde edebileceğimi bilmediğim gibi, çok mu az mı param olduğunu da bilmiyordum. İnsanlar sanırım bunlarla istedikleri daha kıymetli şeyleri elde etmek için kullanıyorlardı. Yani bir nevi yıkım ve güç ile elde etmek yerine ortak bir değermiş gibi bunlardan birbirlerine vererek birbirinin işlerini görüyorlardı. Ancak hala anlayamadığım şeyler vardı. Kim neye göre ne kadar kazanıyor ve bir şeylerin değeri neye göre belirleniyordu acaba. Ben de bunu kullanarak yıkım getirmeden bir şeyler elde edebilir miydim? Bu lanet sıkıcı üsten ayrılıp kendi yaşam alanımı oluşturabilir miydim? Bu kadar büyük ve yüksek olmasına da gerek yoktu aslında, ama Amelina Rasha ve birkaçı da yardımcı olarak benimle yaşasaydı güzel olurdu.

Zihnimde evcilik hayalleri kurarken yatağımdan doğrulup kasvetli havayı dağıtacak yeni bir uğraş bulmuş olmanın getirdiği heyecanı hissediyordum kendimde. Ancak sorun şuydu. Bu sayıları nasıl kullanmam gerektiğini nereden öğrenebilirdim? Pencerenin önüne geçip dışarıyı seyrederken aklımdan isimler geçmesini diliyordum ama kimse aklıma gelmiyordu. O halde en alttan başlamalıydım, rastgele görevlilere para ile ilgili ne bildiklerini sormalı ardından daha detaylı bilen birisi varsa yönlendirmelerini, yanlış yönlendirme ihtimaline karşı da soğuk ve sert tutumumdan ödün vermemeliydim. O yüzden odamdan çıkmak üzere adımlamaya başlamış ve yeni keşfin ilk adımınlarının heyecanını yaşamaya şimdiden başlamıştım.
KÜNYE
İsim: Diniel
Boy: 1.64
Kilo: 52
Sınıflar: Toplayıcı - Dengeli - Elementalist
Mevcut GP/AGP/İGP: 0/0/5
Mevcut Para: 48000

Güç: 6
Dayanıklılık: 6
Çeviklik: 6
İrade: 6
Zeka: 10

Aludir Statları
Görü: 5
Hakimiyet: 9
Mevcudiyet: 10

Karakterin Üzerinde Bulunan Ekipmanlar/Eşyalar
İBLİS KÜNYE
KÜNYE
İsim: Raldrin
Boy: 1.75
Kilo: 60
Tür: Ejderha
Seviye: Razguk

Varlık: 7
Güç: 7
Çeviklik: 9
Arun: 9
Duren: 6
İrade: 8

YETENEKLER:
Saf Öfke

TEKNİKLER:
Buzul Fırtına - A Rank
Daha hızlı! - C Rank
Soğuk Diyar - B Rank

İBLİSİN ÜZERİNDE TAŞIDIĞI EKİPMANLAR/EŞYALAR
Image
GM - Dimensio
Game Master
Game Master

26 Aug 2024, 13:34

Diniel wrote: 23 Aug 2024, 13:56
rastgele görevlilere para ile ilgili ne bildiklerini sormalı ardından daha detaylı bilen birisi varsa yönlendirmelerini, yanlış yönlendirme ihtimaline karşı da soğuk ve sert tutumumdan ödün vermemeliydim.
 ! Message from: GM - Dimensio
Para ile ilgili ne bildikleri mi? Paranın nasıl basıldığı mı? Paranın reel değeri mi? Paranın üzerindeki yazıların anlamı mı? Para basılırken kullanılan materyaller mi? Peki ya gerçekten para var mı? Nasıl icat edildi? Daha sıralayayım mı? Ayrıca bu da yetmiyor ki, tüm bunları daha detaylı bilen birine yönlendirmek mi?

Her ne kadar konunun amacı başvuruda belirtilmiş olsa bile, bu denli geniş bir soruya karşı GM'lik yapabilmem pek de mümkün değil. Bu yüzden daha spesifik ve konunun amacına uygun olarak RP'yi editlemeniz gerekiyor. Editlemiş olduğunuz RP'yi yeni mesaj olarak atmanız gerekmektedir.
Bu hesaba atılan özel mesajlar kontrol edilmemektedir.
Diniel
Aclanian Aludir
Aclanian Aludir

26 Aug 2024, 13:52

Uzun zamandan beri birileri paradan bahsedip duruyordu. Bense bunu Aludir üssünde her türlü ihtiyacım karşılandığı için neredeyse hiç kullanma gereği duymamıştım. Sürekli artıp duran bu sayılara karşı gerçekte ne işe yaradığını bilmiyordum bile. Ne kadar fazla olunca ne elde edebileceğimi bilmediğim gibi, çok mu az mı param olduğunu da bilmiyordum. İnsanlar sanırım bunlarla istedikleri daha kıymetli şeyleri elde etmek için kullanıyorlardı. Yani bir nevi yıkım ve güç ile elde etmek yerine ortak bir değermiş gibi bunlardan birbirlerine vererek birbirinin işlerini görüyorlardı. Ancak hala anlayamadığım şeyler vardı. Kim neye göre ne kadar kazanıyor ve bir şeylerin değeri neye göre belirleniyordu acaba. Ben de bunu kullanarak yıkım getirmeden bir şeyler elde edebilir miydim? Bu lanet sıkıcı üsten ayrılıp kendi yaşam alanımı oluşturabilir miydim? Bu kadar büyük ve yüksek olmasına da gerek yoktu aslında, ama Amelina Rasha ve birkaçı da yardımcı olarak benimle yaşasaydı güzel olurdu.

Zihnimde evcilik hayalleri kurarken yatağımdan doğrulup kasvetli havayı dağıtacak yeni bir uğraş bulmuş olmanın getirdiği heyecanı hissediyordum kendimde. Ancak sorun şuydu. Bu sayıları nasıl kullanmam gerektiğini nereden öğrenebilirdim? Pencerenin önüne geçip dışarıyı seyrederken aklımdan isimler geçmesini diliyordum ama kimse aklıma gelmiyordu. O halde en alttan başlamalıydım, rastgele görevlilere bir şeylerin parasal değerinin neye göre biçildiğini ve paranın nelerle kazanıldığını sormalı ardından daha detaylı bilen birisi varsa yönlendirmelerini, yanlış yönlendirme ihtimaline karşı da soğuk ve sert tutumumdan ödün vermemeliydim. O yüzden odamdan çıkmak üzere adımlamaya başlamış ve yeni keşfin ilk adımınlarının heyecanını yaşamaya şimdiden başlamıştım.
Editlendi
KÜNYE
İsim: Diniel
Boy: 1.64
Kilo: 52
Sınıflar: Toplayıcı - Dengeli - Elementalist
Mevcut GP/AGP/İGP: 0/0/5
Mevcut Para: 48000

Güç: 6
Çeviklik: 6
İrade: 6