Gialdir’e sarılman, onu bir kez daha bu dünyadan soyutlaştırıp donuklaşmasına neden olurken cümlelerini kuruyor ve sonrasında karşında ruhu çekilmiş gibi duran Gialdir’i yavaşça ittiriyorsun. Gialdir’in gözlerine baktığında, onun gözlerinin altındaki coşkuya rağmen donukluğunu görmek, sanki varlığının buradan silinip gitmiş gibi görünmesine neden oluyor. Ancak yine de cümlelerini duyduğunu bildiğin Gialdir’e gitmek istediğini söyleyip sorunu soruyorsun. Sorunun ardından Gialdir’den gelen ufak kıkırdama sesi, onun kendi haline geri döndüğünü de sana belli ediyor. Tam bu esnada Gialdir “Kimimiz yumruk yumruğa dövüştü, kimimiz ise oturup hoş bir sohbette bulundu. Bazılarımız birkaç dakikada, bazılarımız saatler sonra döndü. Kimi mutlulukla kimiyse hüsranla…” diyor. Gialdir’in bu sözleri söylerken, sanki bahsettiği olumlu şeylerin hepsini yaşamış gibi vurgulaması dikkatinden kaçmazken Gialdir birkaç adım atıp yanına geliyor ve bakışlarını sana çevirerek “Son bir şey daha var.” diyor hafif ciddi bir tonla.
Gialdir’in son sözünden sonra derin bir sessizliğe kapanıp ufak ufak soluklanması, bahsedeceği şeyin ciddiyeti konusunda kafanda tilkilerin dönmesine de neden oluyor. Bir süre öylece gözüne bakan Gialdir nefes alışverişini düzene sokmaya çalışmasının ardından “Dışarı çıktığımızda diğerlerine bunu tek denemede birkaç saniye içinde yaptığını söyleyecektim, öyle değil mi?” diyor sana kendi sözlerini hatırlatmak ister gibi. Hemen ardından ise “Ve ben de, ‘Elbette, tabii karşılığı olmak üzere’ demiştim.” diyor. Geçmiş bir konuşmayı anımsatması ve bunun bir anlaşmayı içermesi, Gialdir’in borcu tahsil etmek amacıyla son bir şey kaldığını belirttiğini açıkça ortaya koyarken, Gialdir derin bir nefes almasının ardından “20 saniye boyunca dudaklarından öpmem karşılığında, birkaç saniye içerisinde vahşi bir iblisi uysal bir kediye çevirdiğini anlatırım herkese! Ama öyle dudakların kapalı olmayacak ve sen de karşılık vereceksin!” diyor ve ardından teklifine karşılık vermeni beklemeye koyuluyor.
Gialdir’in son sözünden sonra derin bir sessizliğe kapanıp ufak ufak soluklanması, bahsedeceği şeyin ciddiyeti konusunda kafanda tilkilerin dönmesine de neden oluyor. Bir süre öylece gözüne bakan Gialdir nefes alışverişini düzene sokmaya çalışmasının ardından “Dışarı çıktığımızda diğerlerine bunu tek denemede birkaç saniye içinde yaptığını söyleyecektim, öyle değil mi?” diyor sana kendi sözlerini hatırlatmak ister gibi. Hemen ardından ise “Ve ben de, ‘Elbette, tabii karşılığı olmak üzere’ demiştim.” diyor. Geçmiş bir konuşmayı anımsatması ve bunun bir anlaşmayı içermesi, Gialdir’in borcu tahsil etmek amacıyla son bir şey kaldığını belirttiğini açıkça ortaya koyarken, Gialdir derin bir nefes almasının ardından “20 saniye boyunca dudaklarından öpmem karşılığında, birkaç saniye içerisinde vahşi bir iblisi uysal bir kediye çevirdiğini anlatırım herkese! Ama öyle dudakların kapalı olmayacak ve sen de karşılık vereceksin!” diyor ve ardından teklifine karşılık vermeni beklemeye koyuluyor.