Droges’in çatık kaşlarına karşılık, ona kendi üslubunca attığın bakışlarla birlikte adımlarını içeriye doğru attığında, Droges’in burnundan soluduğu havanın ensene değişini hissediyorsun. Vamaldir ise, adımlarına hafif bir baş sallamayla tepkisini gösterdikten sonra, Droges’i eliyle içeriye buyur ediyor. Droges, bakışlarını hala senin üzerinde gezdirmeyi sürdürürken, Vamaldir’in kapıyı kapatmasıyla birlikte önce arkasına dönüp Vamaldir’e, ardından da binanın içine bakıyor. Muhtemelen yaşadığı saraydan epey kötü olan bu yeri içine sindirmesi zor gibi görünen Droges, soluduğu havadan bile memnun olmadığını belli ederken, gözleriniz bir an kesiştiğinde benzer duyguları paylaştığınızı hissedebiliyorsun. Vamaldir’in adımlarını ikinizin yanından geçip giderken, Vamaldir sessizce koltuğuna oturmaya başlıyor. Bu anda, içindeki ses sana Vamaldir’in yanında olmanın daha iyi olacağını fısıldadığından, doğrudan onun sağ tarafına gidiyorsun. Droges, bir hükümdar olsa bile, şu an karşınızda alelade duran bir insandan farksız görünüyor. Ne içinde olduğu binadan ne de karşılaştığı tavırdan haz etmemiş gibi kaşları iyice çatılan Droges “Bu yıkık yerde en azından oturabileceğim bir sandalye vardır herhalde!” diyerek tepkisini dile getiriyor. Vamaldir ise olağanca dinginliğini korurken“Dizlerin tutmuyorsa buraya oturabilirsin Droges.”diyerek karşılığı veriyor. Ancak Droges aldığı bu cevapla birlikte ufak bir kahkaha atmaya başlarken “İhtiyarları yerinden kaldıracak kadar saygısız değilim.” diyor. Bu sözlere Vamaldir hafif bir tebessümle karşılık verirken“O zaman ben saygısızlık yapıyorum şu an.”diyor ve yerinden yavaşça kalkmaya başlıyor. Vamaldir tamamen doğrulmasının ardından oturduğu yeri Droges’e işaret ederek“Oturabilirsin.”diyor. Droges ise, söndürdüğü kahkahasının ardından “Sana güzel bir yer yapabilirim Vamaldir, hala geç değil. Gel şu inadından vazgeç.” diyor. Droges’in oturmak için hareketlenmemesi üzerine Vamaldir birkaç kez Droges ile koltuk arasında bakışlarını gezdirdikten sonra yavaşça tekrar koltuğa otururken“Biliyorum Droges… İstersem onlarca katlı bir sarayı bana vereceğin konusunda hiç şüphem yok. Ancak böyle bir isteğim olmadığını biliyorsun. Şatafatlı bir yaşam pek bana göre değil, biliyorsun.”diyor. Droges, Vamaldir’in sözlerine karşılık başını hafifçe sallamakla yetinirken, gözleri bir anda yanında bulunan sana dönüyor ve üzerindeki kıyafetlere dikkatle bakarken “Ama emrindekiler bu felsefenden pek nasibini almamış gibi.” diyor. Droges’in hedef göstermesiyle Vamaldir seni gördüğünden bu yana belki de ilk kez kıyafetlerine bakmaya başlıyor ve hemen ardından“Kendine yakıştırdıktan sonra, kimseye bir laf edecek değilim.”diyor. Ancak hemen ardından bakışlarını Droges’e çeviren Vamaldir“Ayrıca daha önce de söyledim Droges, onlar benim emrimde olan kişiler değil. Sadece birlikte olmamız gerektiğine inanan kişiler.”diyor. Droges aldığı cevabı sanki daha önce defalarca duymuşçasına önemsemez bir şekilde kafasını salladıktan sonra bakışlarını bir nebze daha keskinleştirerek “Levalles'de olanlar da sana inanan kişiler tarafından mı yapıldı?” diyor.
Droges’in bu sözleriyle birlikte Vamaldir’in yüzündeki naif ifade de bir anda daha keskin ve ciddi bir hal alırken, Droges bulunduğu yerde sağa ve sola doğru adımlamaya başlayarak “Levalles’den gelen bilgileri ilk duyduğumda, bir iblis saldırısından şüphelendim Vamaldir. Lakin bölgede yaptığımız araştırmalar neticesinde, gerçekleşen eylemin münferit bir durumdan ibaret olduğunu anladık. İblis eliyle yapılan bir şeyler olsa dahi, bu iblis diyarından gelenler tarafından yapılmamıştı. Bu durumda da, olaya dair şüphelerimin senden tarafa olması oldukça olağan, öyle değil mi?” diyor. Droges’in sözleri olabildiğince yaşanan olayla ilgili olarak Vamaldir’i suçlamaya yönelik olsa bile, tavırlarından daha çok açıklama bekleyen bir hal sezebiliyorsun. Nitekim Vamaldir hafifçe soluklanmasının ardından“Oldukça olağan. Ben bile kendimden şüphelenirdim Droges.”diyor. Aldığı cevabı yeterli bulan Droges sessizce birkaç adım atmasının ardından ise “Bu olayın senin veya yanındakiler tarafından gerçekleştirilmediğini biliyorum Vamaldir. Açık konuşmam gerekirse, bunları bizzat kendi elinle yaptığını söylesen bile sana inanmazdım. Ama ortada bir tablo var Vamaldir… Levalles’de bir tane yaşayan insan kalmaksızın katliam yapılmasına sessiz kalmam mümkün değil. Hele de tüm oklar sana doğrulmuşken, arkanda durmam gittikçe zorlaşıyor.” diyor. Vamaldir derin bir sükut içerisinde Droges’in sözlerini dinlemeyi sürdürürken Droges hafifçe bir nefes alıp adımlamayı kestikten sonra “Biliyorsun, Viernoit’nın durumu zaten halk içinde daha sindirilebilmiş değil. Bir de üstüne bu olay çıkınca, ya halkın sesini zorla kesmem gerekiyor ya da halkı susturacak bir şeyler vermem…” diyor. Droges’in bu cümlelerine karşılık Vamaldir sessiz bir şekilde başını sallamakla yetiniyor sadece. İçine düştüğü sessizlik içerisinde dahi kafasından onlarca senaryonun geçtiğini rahatlıkla duyabiliyorsun. Vamaldir’in durmaksızın hareket eden gözbebekleri aklından geçenleri dışarıya yansıtan bir unsur olurken, Vamaldir aldığı hafif bir nefes sonrasında“Aclania’dan buraya geldiğimde, hiç kimseye sormadan yanına geldim. Beni durdurmak isteyen herkesi bertaraf edip, uyuduğun yatağında seni buldum. O gece, küfürlerle ve öfkeyle açtığın gözlerini, günün sonunda huzurla kapattın. Aklında binlerce soru işareti olmasına rağmen, bana tek sorduğun halkına bir zarar gelip gelmeyeceğiydi… Ben de sana, bizden yana sana hiçbir zarar gelmeyeceğini söyledim. Şu anda da aynısını söyleyeceğim Droges… Ben ve benimle birlikte olanlar, halkının huzurunu hiçbir şekilde bozmayacak. Buna tenezzül dahi etmeyecek!”diyor.
Aldığı cevapla birlikte Droges gözlerini hafifçe devirerek ilk düşüncelerini belli etse de, birkaç saniye süren sessizliğinde cümlelerini toparlamaya çalışıyor zihninde. Bu sessizliği aldığı derin bir nefesle sonlandıran Droges “Bak Vamaldir… Bana verdiğin sözün arkasında oldun ve dediğim gibi, senden yana hiçbir şüphem yok. Yürüdüğün yolun içerisinde onca tehdide rağmen, hiçbir zaman halkıma kan sıçramadı. Aclania peşinden yüzlerce Aludir gönderdiğinde bile, halkımın bundan haberi dahi olmadı! Seni her zaman Aclania’nın meşru hükümdarı olarak gördüm ve sana bu şekilde davrandım. Ama bunlardan da öte Vamaldir, seni bir dost olarak tanıdım. Bu dostluğun her zaman benimle oldu. Fakat bugün, maalesef ki bir kez daha dostluğunu göstermen gerekiyor.” diyor. Vamaldir duyduğu sözlerle birlikte bakışlarını daha keskin bir hale getirirken, mırıldanırcasına“Sakın benden yanımdakilerden birini isteme Droges! Bunun aklına bile gelmiş olmasını dahi istemiyorum!”diyor. Droges bu sözler karşısında iki elini yana açarak çaresizliğine bir vücut verirken “Başka ne yapılabilir Vamaldir? Halkıma bir fail göstermezsem, katil kendim olurum. O vakit de, yanında bir dost olarak durabilmem mümkün olmaz! Varlığının henüz dünyaya yayılmasının erken olduğunu biliyorum. Eğer bunu yapmazsak, tüm oklar Viernoit’ya dönecek ve er ya da geç burada olduğun Aclania tarafından öğrenilecek! O zaman ne olacak Vamaldir? Her şeyi bırakıp burayı terk mi edeceksin? Velev ki bunu yaptın, Aclania bizim üzerimize gelmeyecek mi? Onlardan korktuğumdan ya da çekindiğimde değil, sadece kendi düşüncelerim ve dostluklarım nedeniyle halkımın zarar görmesini istemiyorum.” diyor. Vamaldir, aldığı bu cevap karşısında hayal kırıklığına uğramışçasına yüzünün düşmesine engel olmazken bakışlarını bir kez daha odanın içinde gezdirmeye başlıyor. Evrendeki tüm olasılıklara dayanan bir problemi çözmek ister gibi dolanan bakışlarının arasında kendini kaybetmeye başladığında, Vamaldir gözlerini Droges’e dikiyor ve“Sana bir fail vereceğim Droges… Levalles’de yaşananların sorumlusunu bulacağım. Onun kim olduğunu anladıktan sonra, durumu değerlendirip birlikte bir karar vereceğiz. Anlaştık mı?”diyor. Bu kez düşünme faslının Droges’e geçmesiyle, Droges sakallarını sıvazlayarak durum değerlendirmesi yapmaya başlıyor zihninde. Tıpkı Vamaldir gibi, onlarca seçenek içerisinde doğru olanı bulmak için yarım dakika kadar sessiz kalan Droges bakışlarını yavaşça Vamaldir’e yönlendirirken “Anlaştık dostum… Lakin, süremiz kısa ve sözün dışında bir güvenceye ihtiyacım var!” diyor. Hemen ardından ise bakışları bir anda seninle buluşan Droges “Esther benimle gelecek! Eğer faili bulamazsan, fail Esther olacak!” diyor.
Droges’in bu sözleriyle birlikte, Vamaldir’in bakışları da bir anda üzerine dönerken, Vamaldir’in gözbebeklerinin kızıla dönüşüne şahitlik ediyorsun. Kızılın en parlak tonu kalbine doğru yürümeye başladığında, Vamaldir Droges’in sözlerine bir cevap vermek yerine senin konuşmanı ister gibi görünüyor.