Göklerden İnen (Theo)

GM - Dimensio
Game Master
Game Master

19 Nov 2024, 16:17

Vereceğin cevabı oldukça meraklı bir şekilde duymayı beklediğini anladığın Janine’i süründürme gereği görmeden cümlelerini kurmaya başladığında, Janine’in başta sakin bir şekilde seni dinlediğini görebiliyorsun. Ancak konu Aledeslerden birkaçını tanıdığına dair sözlerine geldiğinde, Janine’in gözlerindeki anlık büyüme hemen dikkatini çekiyor. Ayrıntıları görebilen bir zihnin olması sayesinde, sıradan diyebileceğin kişilerin gözden kaçıracağını bildiğin bu detay, senin nezdinde çok önemli bir nokta olarak görünüyor. Janine’in genel yapısını düşündüğünde ve onun duygularını pek de dışa vurmadığını da göz önüne aldığında, bu küçük göz hareketinin değerini bir zaman geldiğinde alabileceğini düşünüyorsun. Bu yüzden, bu küçük detayı zihnine kazımaya başlıyorsun. Aledesleri tanımak Janine’in ilgisini çeken bir durum.

Sıranın kendine geldiğini söylemenin ardından, Janine hafif bir el işaretiyle sana buyur ediyor. Sorduğun soru üzerine Janine kaşlarını hafif kaldırarak elindeki kağıda bakıyor ve ardından hafifçe bir nefes alıyor. Tam bu esnada tüm odağını Janine’in söylemesi muhtemel bir yalanı yakalamaya veriyorsun. Janine oldukça doğal bir görüntüyle birkaç saniye sessizlik içerisinde kalmasının ardından kağıttan elini ayırmadan gözlerini sana çeviriyor ve “Bu kağıtta yazılanlar burada bulunmamın sebebi. Daha doğrusu Janine ismiyle bilinmemin sebebi, bu kağıdı kullanarak elde edeceğim bilgiler.” diyor. Janine’in bu sözlerini dikkatli bir şekilde dinliyorsun ve ne yüzündeki bir ifadeden ne de ses tonundan herhangi bir şekilde yalan söylediğine dair hiçbir iz yakalayamıyorsun. Zihnin birkaç kez aynı sahneyi canlandırsa bile, her canlandırmada Janine’in doğru söylediğine ikna olmuş bir şekilde buluyorsun kendini.

Sözlerinin ardından birkaç saniye bekleyen Janine, rahat pozisyonunda oturmayı sürdürürken bakışlarını üzerinde gezdirmeye başlıyor. Bu noktada Janine’in bir sonraki sorusunu düşündüğünü rahatlıkla anlayabiliyorsun. Nitekim sessizlik on saniye kadar sürdükten sonra Janine duruşunu bozmadan “İçlerinden birkaçını tanıdığını söyledin… İlk konuşmaya başladığımızda onlardan, yani Aledeslerden arkadaşım olarak bahsettin. Ve bir de yollarınızın ayrı düştüğünden…” diyor. Bu aşamada birkaç saniye konuşmasına ara veren Janine gözlerini hafif oynatarak zihnin içinde kelimelerin döndüğünü sana gösterdikten sonra “Onların bu isimle pek tanınmadığını da düşününce, onlarla doğrudan irtibat halinde olduğunu düşünüyorum. Ama her biriyle değil… Muhtemelen bir veya iki Aledes ile tanıştın. Onlara bir süre yoldaşlık ettin… Bu durumda ya onlardan olmak isteyen ya da onları bir şekilde kıstırmak isteyen birisisin… Eğer ilk seçenek olacaksa, yollarınızın normal şartlar altında ayrı düşmesi pek olası olmazdı. Ya seni kendilerine layık görmeyip bıraktılar ya da bir başka olay nedeniyle yollarınız ayrı düştü… Burada da ilk seçenek pek olası değil, zira Viernot’yı bildiğine göre, seni kendilerine layık görmüşler belli ki… Fakat bu durumda, nerede olduklarını sormaya bana gelmen de çok mantıklı gelmiyor… Yine de yollarınızın başka bir nedenle ayrı düştüğü açık.” diyor. Janine bu sözlerine sanki gözlerinin içinde bir ışıkla cevap bulmayı umar gibi bakmaya başlasa bile, yeterli ışığı alamadığını düşünerek derin bir nefes alıyor ve ardından “Eğer onları kıstırmak isteyen biriysen, bir şekilde buraya kadar gelmeyi başarmış olsan bile, elini kolunu sallaya sallaya gezmemen gerektiğini bilirdin… Ve bir de Janine ismimi öğrendikten sonra, bunu ulu orta yerde dile getirmemen gerektiğinin de farkında olurdun. Bu yüzden, pek de onları kıstırmak isteyen biri gibi görünmüyorsun.” diyor. Janine burada sözlerine bir kez daha ara verirken, halen daha bakışlarını dikkatli bir şekilde üzerinde toplamış bir şekilde durması, onun zihninin arkasında hala daha onlarca senaryonun döndüğünü sana gösteriyor. Birkaç saniye daha devam eden sessizliğin sonunda ise Janine “Bilmeceleri seven ve bunlara çözüm üretmeye çalışan biri olduğunu da hesaba katarsak… Adımların ne onlara dahil olmak için ne de onları kıstırmak için atılmış türden… O zaman seni, Aledeslere dahil olmaya çalışan ve bu şekilde onları kıstırmaya amaçlayan biri olarak düşünmek mümkün görünüyor… Böylesi sana daha çok yakışıyor.” diyor. Bu ana kadar ortaya attığı sözlerini bir varsayıma dayandırmış gibi dile getiren Janine’in son sözlerini kesin bir yargıya varmışçasına sarf etmiş olması dikkatinden kaçmıyor. Nitekim, dudaklarının kenarlarını hafif yukarıya doğru kıvrılmasıyla, ummak istediği sonuca ulaşmış bir mağrurluğu belli eden Janine, gözlerindeki ışıltıyla da sözlerini kendince tasdik ediyor. Aldığı birkaç nefesten sonra ise kafasını hafifçe yukarı kaldırıp gözlerini aşağıya doğru indirip sana bakış atan Janine “Aledesler içerisinde tanıdığın kişilerin isimlerini sorsam, bunu bana söyler miydin?” diyerek sorusunu soruyor.
Bu hesaba atılan özel mesajlar kontrol edilmemektedir.
Theo

26 Nov 2024, 20:27

Cevabımı verirken birkaç Aledesi tanıdığımı söylediğim zaman anlık olarak yeni arkadaşımın göz bebeklerinin büyüdüğünü fark ettim. Bunun dışında gayet normal bir şekilde beni dinlemeye devam ettiği için bu tepkiyi bilerek vermediğini düşünüyorum. Kendini kasmasına rağmen vücudu böyle istemsiz bir tepki verdiğine göre bu konu gerçekten onun ilgisini çekiyor olmalı. Hala daha neden bu konuya bu kadar ilgi gösteriyor bilmiyorum ama bu ilgi sayesinde ondan istediğim bilgileri alabilirim.

Elime geçen kozun ardından sakince sorumu sordum. Yeni arkadaşımda benim gibi sakin bir şekilde sorumu cevapladı. Cevap verirken ne kadar dikkat edersem edeyim yalan söylediğini fark etmedim. Ya çok iyi bir yalancı ya da gerçekten benim gibi ilk soruda dürüstçe cevap vermeyi tercih etti. Ancak tüm bunlara rağmen vermiş olduğu cevap beni çok tatmin etmedi. Zaten tahmin ettiğim ve önceden ima ettiği şeyleri söyledi. Soruma cevap verdi evet ama yasal boşlukları kullandı. Aslında burada belki de soracağım soruyu daha iyi seçmem gerekiyordu. Ne kadar doğrudan net bir soru sorarsam cevabımda o kadar net olur.

Yaklaşık 10 saniye kendini tuttuktan sonra yeni arkadaşım bir bir teorilerinden bahsettikten sonra sorusunu sordu. Soruyu duyduktan sonra gülümseyerek "Cevabım evet. Eğer bana böyle bir soru sorarsan tabi ki oyunumuzun kurallarına göre sana doğru cevabı vermek zorundayım." diyeceğim. Bu ne kadar alçakça bir numarada olsa da benim sorduğum soruya verdiği cevaptan sonra bunu hak ettiğini düşünüyorum. Hem onu biraz kızdırıp kontrolünü kaybettirmek istiyorum. Zaten şu anda belirsiz bir ilgi yüzünden oldukça heyecanlı azıcık da sinirlenirse iyiden iyiye karşımdaki yıkılmaz duvarı tuzla buz edebilirim.

Yeni arkadaşımla azıcık dalga geçtikten sonra "Galiba sıra tekrar bende." dedikten sonra ondan onay beklemeden hemen "Neden Aledesler hakkında bir bilgi istiyorsun?" diye soracağım. Aslında hala aklım kağıtta ama sadece bu soru cevap oyunu ile ilerleme kaydedebileceğimi sanmıyorum. Başka kozlarda ele geçirmem lazım.
Image
Karakter
KÜNYE
İsim: Theo
Boy: 1.80
Kilo: 80
Sınıflar: Elemantalist – Defansif- Toplayıcı
Mevcut GP/AGP/İGP: 0/5/90
Mevcut Para: 7000

Güç: 4
Dayanıklılık: 4
Çeviklik: 4
İrade: 6
Zeka: 8

Aludir Statları
Görü: 3
Hakimiyet: 3
Mevcudiyet: 6

Karakterin Üzerinde Bulunan Ekipmanlar/Eşyalar
İblis
Image
KÜNYE
İsim: Ghozza
Boy: 1.20
Kilo: 20
Tür: Ruhani
Seviye: Razguk

Varlık: 3
Güç: 2
Dayanıklılık: 3
Çeviklik: 3
Arun: 7
Duren: 7
İrade: 5

YETENEKLER
Dehşetin Gülüşü

TEKNİKLER

İBLİSİN ÜZERİNDE TAŞIDIĞI EKİPMANLAR/EŞYALAR

Image
GM - Dimensio
Game Master
Game Master

28 Nov 2024, 13:17

Janine’in sorduğu soruya karşılık verdiğin cevap, en azından bu aşamada Janine’i tatmin etmiş gibi görünüyor. Yüzünde herhangi bir sinirlenme veya gerilme belirtisi göremediğin Janine’in, doğrudan isimleri sormak yerine sana bu soruyu sormasının altında bir sebep olduğunu düşünmeden edemiyorsun. Zihninde beliren bir ihtimale göre Janine’in bundan sonraki sorusunun tanıdığın Aledeslerin isimleri olacağı olsa bile, bu ana kadar gözlemlediğin Janine’in bundan farklı bir yola sapacağına inanıyorsun. Dolayısıyla, aklın ilk olarak soracağın soruda olsa bile, bir yandan da Janine’den gelebilecek diğer muhtemel soruları düşünmeye başlıyorsun.

Sıranın sana gelmesiyle birlikte sorunu sorduğunda, Janine’in yüzünde ufak bir tebessümün belirdiğini görüyorsun. Bu sorunun gelebileceğini öngördüğünü bu tebessümünden anladığın Janine, nefes bile almadan gözlerinin içine bakarak “Onlara hiç kimsenin olmadığı kadar yakın olabilmek için.” diyor. Bu cevabından sonra, aslında sorunun altında yatan onlarca cevabın olduğunu ama yine kendince bir cevapla bunları halı altına ittiğini belli eden Janine “Bu oyunu sevdim diyebilirim. Fakat sanırım ikimizin de vakti kısıtlı… Bu yüzden oyunu ben başlattığım için geriye kaç soru hakkımızın kaldığını sen söyle…” diyor. Bu sözlerinin ardından ise Janine birkaç saniyelik sessizliğinin ardından gözlerini hafifçe kısarak “Aledeslere benim olmak istediğim kadar yakın olsaydın, ilk ne yapmak isterdin?” şeklinde sorusunu sana yöneltiyor ve senden gelecek cevabı beklemeye koyuluyor.
Theo

03 Dec 2024, 20:32

Verdiğim akıl dolu cevap sonrasında istediğim tepkiyi alamadım. Hevesim kursağımda kalsa da rakibimin ne kadar soğukkanlı olduğunu bir kez daha görünce iyiden iyiye beklentim yükselemeye başladı. Eğer onu limitlerinin ötesine kadar itersem sonunda nasıl bir tepki verir acaba.

Sorduğum soruya biraz muallakta bir cevap aldıktan sonra oyunun ne zaman biteceğini belirlememi istedi. Verdiğim cevaptan niyetimi anladığı için böyle bir önlem aldığını düşünüyorum. Sanki karşılıklı satranç oynuyormuşuz gibi olan bu durum hoşuma gitmeye başladı. Ancak bu noktadan sonra ikimizin de vereceği cevapların çok üstü kapalı olduğu düşünüyorum. Bu yüzden benimde cevaplarımı olabildiğince rakibimin kafasını karıştıracak şekilde vermem lazım.

Cevap sırası bana geçtikten sonra çok fazla zaman kaybetmeden "Seninle konuşmak gerçekten çok eğlenceli. Sabaha kadar bu oyuna devam edebilirim. Bu yüzden kaç sorumuz olacağına sen karar verebilirsin." diyeceğim. Böyle küçük numaralar onun karşısında işe yaramıyor olsa da yine de güvenini kazanmak için önüme gelen bu fırsatı değerlendirmek istiyorum. Büyük ihtimalle son sorusunda beni köşeye sıkıştırmak istediğinin farkındayım ama azıcık gerilimin çok da zararı olacağını düşünmüyorum. İlk cevabımın ardından "Çok uzun zamandır ayrıyız. Herhalde hasret giderirdik." diye cevap vereceğim. Gerçekten beni karşılarında gördüklerinde nasıl tepki vereceklerini bilmiyorum. Umarım benim dediğim gibi hasret giderip olan bitenleri çok fazla kurcalamadan içlerine karışabilirim.

Cevap faslını bitirdikten sonra "Şimdi tekrardan sıra bana geldi. Basit bir soruyla devam etmek istiyorum. Birçok isimle tanındığında bahsetmiştin. Tam olarak kaç tane ismin var?" diye soracağım.
Image
Karakter
KÜNYE

Aludir Statları

İblis
Image
KÜNYE

YETENEKLER
Dehşetin Gülüşü

TEKNİKLER

Image
GM - Dimensio
Game Master
Game Master

04 Dec 2024, 11:46

Verdiğin cevaptan pek de tatmin olmamış gibi hafifçe dudaklarını büken Janine, en azından soru sorma faslının ne kadar süreceğine kendisinin karar vermesinden memnun bir şekilde kafasını hafifçe geriye yaslıyor. Akabinde sorduğun soruyla birlikte yüzüne ufak bir tebessümü konduran Janine “Aslına bakarsan…” diyor ve kafasında birkaç saniye bir hesap yapmasının ardından “Her ülkede farklı bir ismim olduğunu düşünürsek, 6 farklı isim kullanıyorum. Buna Janine ve gerçek ismimi de ekleyince, 8 isim oluyor. Ama kimi zamanlarda başka kimliklere de bürünebiliyorum. Bu yüzden ortalama olarak 10 farklı ismim var diyebilirim.” diyerek soruna cevap veriyor. Bu sözlerinin ardından Janine birkaç saniye sessiz kalmasının ardından masaya doğru eğiliyor ve ellerini masanın üstüne birleştirmesinin ardından “Bence artık daha hızlı ilerleyebiliriz… Sen Aledesleri arıyorsun, ben de kim olduklarını… Senin kendi hesabın var ve benim de kendi hesabım…” diyor. Janine bu sözleriyle birlikte yine birkaç saniyelik sessizliğe büründükten sonra bakışlarıyla başından beri dikkatini verdiğin kağıdı işaret ederek “Buradaki şifre ve bu kitaplar içindeki bilgiler, bana Aledesleri bulmama yardımcı olacak. Aslına bakarsan, onları bulmaktan ziyade kaç kişi olduklarını ve kim olduklarını öğrenmem gerekiyor…” diyor. Janine, güven dolu bir ses tonu ile konuşmaya başlayarak ilgini çekmeyi başarırken sözlerine doğru yerlerde ara vererek tüm odağının da üzerinde olmasını sağlıyor. Nitekim Janine hafifçe gözlerini kısmasının ardından “Janine ismini bildiğine göre, senin en azından güvenilir olduğunu düşünmek istiyorum. Bu yüzden de sana şu kadarını söyleyebilirim ki, bu kağıtta “Aledes Kimlikleri” şifresi var… Bu da demek oluyor ki, bu kitaplarda Aledeslerin isimleri yazılı… En azından doğru yolda olduğumu anlamak ve şifrenin teyidi için, bana tanıdığın Aledeslerin isimlerini söyler misin?” diyerek sorusunu yöneltiyor.

Janine sorusunu yöneltmesinin ardından hafifçe geriye yaslandığı esnada “Eğer söylediğin isimlere kitapların içinden ulaşabilirsem, sana başka soru sormayacağım. Ama karşılığında, dilediğin üç soruya cevap vereceğim. Bu aşamaya kadar sana yalan söylemediğimi biliyorsun ve sana niyetimin ne olduğunu da açıkladım… Bu yüzden istediğin soruya bildiğim şekliyle cevap vereceğime güvenebilirsin.” diyerek sözlerini tamamlıyor.
Theo

10 Dec 2024, 21:31

Sorduğum kilit soru sebebiyle bir anda minik sohbetimiz çok hızlandı. Açıkçası bu hızdan oldukça memnunum ama bana yapılan teklif hakkında aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Artık istediğim bilgiyi elde ettim. Kitapta ne olduğunu biliyorum bundan sonra karşımdaki yeni arkadaşıma yardım etmek için bir sebebim kalmadı. Daha doğrusu hala daha neler karıştırdığını merak ediyorum. Aledeslere neden bu kadar takıldığı benim için büyük bir gizem. Birisi onları araştırmak istemediyse bu kişisel merak beni cezbediyor ama benden istediği bilgiler karşısında bu çok küçük bir bedel. Bildiğim 2-3 ismi de bu kadar basit bir sebep yüzünden açığa çıkarmak istemiyorum. Hepsinden daha önemlisi de karşımdaki kişiye yeni arkadaşım dememe rağmen güvenmiyorum.

Derin bir nefes aldıktan sonra sakince "Sana sadece tek bir isim verebilirim ama bu isim bence yeterli olacaktır." deyip merakını iyice kendime çektikten sonra "Urilirn" diyeceğim. Eski dostum artık aramızda olmadığı ve tanıdığım en yetkili Aledes olduğu için onun adının yeterli olacağını düşünüyorum.
Image
Karakter
KÜNYE

Aludir Statları

İblis
Image
KÜNYE

YETENEKLER
Dehşetin Gülüşü

TEKNİKLER

Image
GM - Dimensio
Game Master
Game Master

20 Jan 2025, 12:37

Konuşmaya başladığın anda Janine’in sakin duruşunun ardında gizlenen heyecanı gözlerinle görebiliyorsun. Başkaları için Janine halen daha buz gibi duran ve bir sırrın sonsuza kadar kalacağı bir kutu gibi görünse bile, artık onun ufak mimiklerine alışmaya başlamanla birlikte, Janine senin için daha okunabilir bir hale gelmeye başlıyor. Nitekim, ağzından sözlerin dökülmeye başladığında, Janine’in gözbebeklerindeki titremenin sadece senin nezdinde görünü bir şekilde artması, heyecanını bastırmasının zorlaşmaya başladığına işaret ediyor. Ağzından Urilirn’in ismi çıktığı anda ise, Janine aldığı derin bir nefesle doğrudan en üstteki kitabın kapağını aralayarak hızlı bir şekilde taramaya başlıyor sayfada yazılanları.

Sessiz geçen birkaç dakika içerisinde gözüne çarpan ilk husus, Janine’in sayfaları oldukça hızlı geçiyor olması oluyor. Bu durum, onun en azından farkındalığı yüksek bir insan olduğunu sana anlatmaya yetiyor. Dudakları okuduğu birkaç ismi mırıldanır gibi hareket eden Janine ilk kitabı tamamen bitirmesinin arından bakışlarını üstten bir şekilde sana dikerek bir diğer kitaba geçmeye hazırlanıyor. Bu bakışlarda, söylediğin ismin doğruluğu teyit etmek isteyen bir hava sezmiş olsan bile, kendinden emin duruşun sayesinde Janine’in şüphelerini bertaraf etmeyi başarıyorsun.

Janine bir kez daha hızlıca sayfaları değiştirmeye başladığında, artık tek beklediğin kitapta Urilirn ismine denk gelmesi oluyor. Sessizliğin içinde geçen birkaç dakika sonunda ise, Janine’in büyüyen gözbebeklerinden, onun aradığı şeyi bulmuş olduğunu anlayabiliyorsun. Bu durum, bir yandan Janine’in kitaplarla ilgili söylediklerini de doğrulamış olurken, Janine’in dikkatli bir şekilde kitaptan bir şeyler okumasını da bekliyorsun. Yüzünde hafif bir tebessüm beliren Janine başını kitaptan tamamen kaldırıp sana çevirdiğinde, tatmin olmuş bakışlarıyla geriye yaslanıyor ve ardından aranızdaki dostluktan memnun kalmış ve hatta bunu biraz da öteye taşımayı arzular bir ses tonuyla “Evet, sorularını alayım.” diyor.
Post Reply

Return to “Diğer Bölgeler”